REACTIE

Ton van Sprang

beeldhouwwerk

Woonplaats: Dalfsen

Website: www.Sprangkelend.nl

REAGEER
Ik ben autodidact beeldhouwer waarbij mijn voorkeur uit gaat naar het werken met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Binnen de enorme diversiteit aan stenen, kies ik uit de hardere soorten graag marmer, Belgisch hardsteen of graniet. Bij de zachtere steensoorten geniet albast mijn voorkeur. Van alle houtsoorten is eikenhout mijn absolute favoriet. Mijn werk laat zich omschrijven als figuratief en abstract. De objecten ontstaan vaak door de vorm van het ruwe materiaal waarbij mijn passie ligt in het verbeelden van dans en beweging. Na het uitwerken van het idee op papier, en zo nodig het boetseren van mogelijke verschillende vormen, ontstaat uiteindelijk de te maken vorm. Daarbij laat ik de details verdwijnen en maak ik de lijnen langer waardoor het uiteindelijk resultaat een abstract geheel is. Door deze abstractie ontstaat een rustig beeld waarbij de kijker zelf zijn fantasie gaat gebruiken.

KUNSTWERKEN

0 3
Europa
dit beeld symboliseert de samenwerking binnen Europa. Het is een rechthoekige schakel. De schakel is verbonden maar niet een geheel. Dit symboliseert het gedrag van de lidstaten welke nogal hoekig in Europa acteren, het eigen belang eerst.
Lees meer Lees minder

Materialen

belgisch hardsteen

Prijs

€ 1.150,-

0 5
dansend paar
Samen dansen. De man kronkelt om de vrouw. De vrouw behoud de rust. Samen een en al beweging.
Lees meer Lees minder

Materialen

eiken hout / kastanje hout

Prijs

€ 895,-

0 2
Zwaan
Krachtig, stoer, elegant, symbool van kracht met de machtige vleugels, stoere uitstraling een veilig gevoel, prachtige elegante bewegingen, bepalen hun eigen weg.
Lees meer Lees minder

Materialen

kristalino

Prijs

€ 2.950,-

REACTIE
BIEDEN

Europa

Ton van Sprang

€ 1.150,-

REACTIE
BIEDEN

dansend paar

Ton van Sprang

€ 895,-

REACTIE
BIEDEN

Zwaan

Ton van Sprang

€ 2.950,-

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wilt u graag elke maand een nieuwsbrief ontvangen met enkele kunstwerken, aangeboden met korting? Of bent u kunstenaar en wilt u graag regelmatig nieuws voor kunstenaars ontvangen met expositiemogelijkheden? Meld u dan hier aan en blijf op de hoogte van nieuwe inschrijvingen, nieuwe kunst en meer leuks!

Ongeldige invoer

Invalid Input

ONZE PARTNERS
LOGIN
Don't have an account yet? Register Now!