REACTIE

Bert Hermans

Industrieel en cultureel erfgoed

Geboren: 1947

Woonplaats: Rotterdam

Website: http://berthermans.kunstinzicht.nl/

REAGEER
Bert Hermans schildert sinds de eind jaren tachtig en hij heeft een atelier aan de Vest 69 in Gouda, waar hij vooral olieverfschilderijen maakt. Zijn belangrijkste thema is industrieel en cultureel erfgoed. De basis van zijn belangstelling voor schilderen is gelegd op de middelbare school in Tilburg (Pauluslyceum), waar hij teken- en schilderles kreeg van de bekende schilder en docent Jan Asselbergs. Later heeft Bert aan het begin van zijn schildersloopbaan een aantal jaren les gevolgd in acryl-, aquarel- en olieverfschilderen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam. Bert is met zijn schilderijen diverse keren genomineerd, onder andere voor de titel \'Schilderij van het jaar’ in 2014, 2016 en 2018 voor zijn schilderijen \'Het slachthuis\', \'Don\'t shoot the piano player\' and \'Kokerei Zollverein 3\'. Bert heeft in april 2017 de titel ‘Artist of the Month’ gewonnen bij de Artavita Online Art Contest in de Verenigde Staten. In oktober 2018 heeft hij tijdens de Annual Dutch Art Fair van de vakjury een tweede prijs gewonnen. Hij werd gekozen uit 190 deelnemers uit 13 landen. Bert heeft zijn werk in acht Europese landen geëxposeerd, in de Verenigde Staten en eind 2017 in China (Shanghai).

KUNSTWERKEN

0 2
Panopticon
Dit schilderij is geïnspireerd door 'The Vessel' in New York. Bert heeft het geplaatst in Rotterdam met doorkijkjes over de stad. Het verwijst verder naar het 'Panopticon' van de Engelse filosoof Jeremy Bentham (zie ook het oog in het centrum).
Lees meer Lees minder

Materialen

Olieverf op linnen

Prijs

€ 3.990,-

0 1
De Pijp
Bert heeft met dit schilderij van metrostation 'De Pijp' in Amsterdam via de online competitie van Circle Foundation for the Arts in Lyon een Finalist Certificate gewonnen voor het exposeren van schilderijen tijdens Art San Diego 2019.
Lees meer Lees minder

Materialen

Olieverf op doek

Prijs

€ 1.990,-

0 5
Graffitihuis
Dit schilderij is gemaakt naar aanleiding van een bezoek dat Bert heeft gebracht aan Lissabon in april 2018. Lissabon staat ook bekend om de uitgebreide graffitikunst.
Lees meer Lees minder

Materialen

Gemengde techniek op doek

Prijs

€ 2.250,-

REACTIE
BIEDEN

Panopticon

Bert Hermans

€ 3.990,-

REACTIE
BIEDEN

De Pijp

Bert Hermans

€ 1.990,-

REACTIE
BIEDEN

Graffitihuis

Bert Hermans

€ 2.250,-

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wilt u graag elke maand een nieuwsbrief ontvangen met enkele kunstwerken, aangeboden met korting? Of bent u kunstenaar en wilt u graag regelmatig nieuws voor kunstenaars ontvangen met expositiemogelijkheden? Meld u dan hier aan en blijf op de hoogte van nieuwe inschrijvingen, nieuwe kunst en meer leuks!

Ongeldige invoer

Invalid Input

ONZE PARTNERS
LOGIN
Don't have an account yet? Register Now!