REACTIE

Mieke Robben

Schilderen

Woonplaats: Breda

Website: www.miekerobben.nl

REAGEER
Mieke Robben, Portretschilder, docent. Voor workshops portretschilderen - tekenen zie mijn site www.miekerobben.nl Een portret is in eerste instantie een interessant schilderij of houtskooltekening; waar de persoon schilderachtig en toch realsitisch en herkenbaar wordt weergegeven. In mijn academietijd ontwikkelde zich een sterke interesse in het schilderen van portretten en het experimenteren met kleurgebruik. Door veel te schilderen, het bestuderen van het werk van oude meesters, les te krijgen van door mij gewaardeerde kunstenaars en met dit alles te experimenteren, ontstond als vanzelf een eigen stijl. Ik houd van tegenstellingen die het werk interessant maken: detail en precisie naast los en suggestief; dun en transparant naast dik en pasteus met herkenbare penseelstreken. Ik werk in verschillende lagen van dun naar dik, waarbij de onderliggende lagen deels zichtbaar blijven en er een interessante verfhuid ontstaat. Mooi is dat het proces van het schilderen terug te vinden is op het doek. Qua kleurgebruik houd ik van kleurcontrasten en werk ik met complementaire (elkaar versterkende) kleuren, mijn kleurpalet is overwegend warm. Een werk is sterk als er ook voldoende tonaal contrast is; zowel donker als licht is dus belangrijk. Inspiratie bronnen zijn o.a. Rembrandt, Breitner, Israëls, Caillebot, Van Gogh en Sam Drukker.

KUNSTWERKEN

0 0
Drieluik Beatrix
Drieluik ,met links een jonge Bea, gericht op de toekomst; in het midden vol in het lactieve even; rechts terug blikkend.
Lees meer Lees minder

Materialen

olieverf op paneel

Prijs

€ 0,-

0 3
Femme
100 x 100 cm, vrij werk uit een serie van drie
Lees meer Lees minder

Materialen

Olieverf op linnen

Prijs

€ 0,-

0 16
Portret

Materialen

Olieverf op canvas

Prijs

€ 0,-

REACTIE
BIEDEN

Drieluik Beatrix

Mieke Robben

€ 0,-

REACTIE
BIEDEN

Femme

Mieke Robben

€ 0,-

REACTIE
BIEDEN

Portret

Mieke Robben

€ 0,-

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wilt u graag elke maand een nieuwsbrief ontvangen met enkele kunstwerken, aangeboden met korting? Of bent u kunstenaar en wilt u graag regelmatig nieuws voor kunstenaars ontvangen met expositiemogelijkheden? Meld u dan hier aan en blijf op de hoogte van nieuwe inschrijvingen, nieuwe kunst en meer leuks!

Ongeldige invoer

Invalid Input

ONZE PARTNERS
LOGIN
Don't have an account yet? Register Now!